KONFA I JÄRPÅS

Under det år som vi får följas åt kommer vi att vara med om mycket tillsammans.
Vi kommer att snacka, tänka, leka, lyssna, kanske pyssla, kanske måla, åka på läger, träffas på konfalördagar, öva och pröva på hur det är att be, sjunga, upptäcka Bibeln och fira gudstjänst.
Vi kommer att fundera på vad kristen tro är;

Vem är Gud? Vem är Jesus?
Vem är Jag? Varför är jag här? Vad har tron med mitt liv att göra?

Vi kommer att prata om vad dop och nattvard är, varför vi firar jul, påsk och pingst, hur vi kan göra världen till en bättre plats att leva på, vad en församling och en kyrka är och troligtvis en hel del annat…

INFORMATIONSTRÄFF
Vill du veta mer kan du komma till en informationsträff tisdagen den 8 juni kl. 18.00 i Järpås församlingshem. Där får du träffa oss som kommer att vara ledare under konfirmandåret och har möjlighet att ställa dina frågor.

HÖSTTERMINEN
Vi börjar vårt år tillsammans med en konfirmandupptakt där konfirmander, föräldrar, syskon och ledare träffas och firar gudstjänst, fikar och går igenom året som ligger framför. Upptakten sker söndagen den 5 september kl 14.00 i Järpås kyrka.

Tisdagen den 21 september har vi en första träff där vi leker och lär känna varandra och går igenom helgens läger.

Fredag-lördag 1-2 oktober åker vi till stiftsgården Flämslätt utanför Skara på ett lägerdygn. Känner du dig osäker inför att sova borta kontakta oss eller skriv det i anmälan.

Under höstterminen träffas vi också två lördagar tillsammans med konfirmanderna i Råda och Örslösa församlingar. Dessa lördagar är 23 oktober och 11 december i Råda församlingshem kl 10-16.

VÅRTERMINEN
Från januari träffas vi varannan tisdag (jämna veckor) efter skolan i Järpås församlingshem. Vi börjar varje träff med mellanmål.

Under vårterminen åker vi på tre utflykter tillsammans med konfirmanderna i Råda och Örslösa församlingar. Dessa är lördagarna 26 mars, 23 april och 21 maj.

I slutet av sommarlovet åker vi på ett lite längre läger tillsammans med konfirmanderna i Råda och Örslösa församlingar.

KONFIRMATION
Konfirmandåret avslutas till sist med konfirmationen, som är helgen den 20-21 augusti i Järpås kyrka.

Vill du veta mer om Järpås församling och Södra Kållands pastorat kan du besöka hemsidan:
www.svenskakyrkan.se/sodrakalland

Undrar du något eller vill prata med oss är du välkommen att ringa eller skicka epost.

Anna-Karin Widnersson, präst
070-741 63 93
anna-karin.widnersson@svenskakyrkan.se

ANMÄLAN

Ta del av vår personuppgiftshantering inför och under konfirmation