Vad tror du - vad tänker dina kompisar?

Att konfirmeras är att ge sig själv en chans att upptäcka vad kristen tro är. Och upptäcka att det har med hela livet att göra. I konfagruppen finns det plats för de där stora frågorna: om meningen med livet, vad det är att vara människa och vad som händer när vi dör. Kanske har du också grubblat över frågor som: vem vill jag vara? Vad är kärlek? Varför händer det onda saker i världen och hur ska vi bäst ta hand om det jordklot vi lever på? Och du har säkert några frågor till som du brottas med. Säger Bibeln något om allt detta?

Vi kommer också att prata om vem Gud är, och om honom som hette Jesus - har det han sa och gjorde något att göra med oss som lever nu 2024?

Vad tror du - vad tänker dina kompisar?
Häng med och se!
I konfirmandgruppen respekterar vi varandra för dem vi är
- och inga frågor eller svar är dumma.
På konfirmandträffarna och läger hittar vi också på olika aktiviteter och provar nya saker tillsammans.

Vi som möter konfirmander i grupperna är pedagoger, präster, musiker och diakoner. I många grupper finns också unga ideella ledare med, unga som ganska nyligen själva varit konfirmander.

Vad undrar du?

Måste man vara döpt för att bli konfirmand?
Du behöver inte vara döpt för att börja i en konfagrupp. Är du inte döpt kan du bli det under konfatiden, men du behöver vara döpt innan konfirmationsdagen.

Måste man tro på Gud för att bli konfirmand?
Nej, du behöver inte kalla dig kristen för att börja. Det viktigaste är upptäcktsresan, att du vill veta mer om kristen tro och vågar testa.

Innebär konfirmation jättemycket plugg?
Nej, självklart ingår det undervisning och sånt som du kan lära dig om kristen tro, men det är inte som i skolan. Konfan är mycket friare med tid för både lek, allvar och roliga upplevelser.

Kostar det något?
Nej, det kostar inte någonting. Det som tillkommer är egna utgifter för eventuellt liftkort och skidutrustning vid Idrelägret.

Om jag är i behov av särskilt stöd, har funktionshinder eller något annat som gör det svårt att delta i en konfirmandgrupp?

För dig som går i träningsskola eller anpassad grundskola så erbjuds en konfirmation vartannat år. För mer information kontakta Anita Olausson. anita.olausson@svenskakyrkan.se eller telefon 0708-20 38 82.

När måste jag anmäla mig?
Grupperna har begränsat antal platser. Anmäl dig därför så snart som möjligt. När en grupp är fulltalig stängs anmälan.